Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с вървенето на Алфа 156 1.9 8v

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с вървенето на Алфа 156 1.9 8v

Колата е 156 1.9 8v 2003 115hp.
    Три години безпроблемна работа, докато един ден мощността падна с 30%. Проверх всички турбомаркучи, ваккуми, клапани за вакуум, актуатора на турбото се движи както преди, ЕГР отваря и затваря според Fiatecuscan, който не показва никаква грешка. Не пуши нищо, пали от раз, няма катализатори.
    Махнах буксата на дебитомера, никаква разлика. Но не отбеляза и грешка, нито на таблото нито на диагностиката... Чак сега забелязах, че символа за чек свети червен цвят и гасне когато е на контакт...а не остава и да загасне 2-3 секунди след като се запали. Явно автоджамбазка история.
    Идеята ми е как да я върна в състоянието в което си беше и къде да търся проблема със загуба на мощност???

При напълно изряден дебитомер, като махнеш буксата колата трябва да умре откъм вървеж.

Comment

При бензина може би. След едно от обслужванията преди 2 години бяха забравили дебитомера и карах така около 2000 км предимно извънградско. Имаше динамика колата, но в големите баири забиваше и повече от 100-120 не можеше да вдигне. Но ако не я юркаш особено до 100 си вървеше напълно прилично и без дебитомер
      Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
      GOLF MK3 1.9 TDI 110HP + remap (140 hp)

Comment

2000км да не разбереш че ти е откачен дебитомера означава че или е бил свършил и затова не си намирал разлика, или въобще не усещаш колите.

Comment

Колата ми беше сравнително непозната все още, тъй като не беше минало много време откакто я купих. За 3 дни минах тия километри, понеже си направих екскурзии до далечни места, затова я и обслужих преди да тръгна. Нямаше ядове по пътя, с изключение на това, че по нагорнища не можеше да вдигне над 120. Съответно и на равен път след 120 ускоряваше доста бавно. Като закачих дебитомера обратно се усети вече повече мощност при по-високите скорости. Но пак казвам - до 100 си набираше прилично и въобще не бих я квалифицирал като "мъртвец". При бензина доколкото ми е известно при разкачането на (здрав) дебитомер грам не ще да върви колата.

Та понеже на колегата колата е със същия мотор като моя, затова му споделям мнение от първа ръка.
          Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
          GOLF MK3 1.9 TDI 110HP + remap (140 hp)

Comment

Сваляш датчика за налчгане в смукателния и го чистиш. После количка, биричка, картофки и т.н.

Comment

Колко време кара без дебитомер? Би трябвало да запише грешка, ако е изключен, поне при мен винаги е записвало.
              '03 156 JTD 115 Sportwagon facelift
              EGR off, cat off, remap, BMC inbox

Comment

Working...
              X